به گزارش خبرنگار مهر، سید محمد احمدی بعدازظهر چهارشنبه در همایش تجلیل از ۳۳ شرکت برتر صادرکننده استان گیلان به مناسبت روز ملی صادرات، با اشاره به اینکه تحریمها در طول ۴۰ سال گذشته علیه نظام اسلامی بوده و هدف آن ضربه به اقتصاد کشور است، اظها رکرد: صادرات فقط مبادلات کالا و خدمات نبوده بلکه بخشی از هویت و فرهنگ و باورهای ما است که باید وارد بازارهای جهانی بشود.
احمدی با اشاره به اینکه مثبت بودن تراز تجاری ایران نشان دهنده این بوده که صادرات، تولید و تجارت قابل تحسین است، افزود: امروز در دنیا ارزش تجاری در حال پیشی گرفتن از رشد اقتصادی است. حدود ۸ هزار میلیارد دلار تولید ناخالص داخلی دنیا است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری گیلان در ادامه با بیان اینکه از این میزان حدود ۲۰ درصد مربوط به تجارت است، گفت: این نشان دهنده این بوده که در آینده تجارت جایگاه خاصی در دنیا خواهد داشت.
احمدی در ادامه با بیان اینکه صدور برخی بخشنامهها در این حوزه سبب کند شدن مسیر توسعه می شود، بیان کرد: در استان گیلان نشستهای بسیاری در حوزه سازمان صنعت، معدن و تجارت برگزار می شود تا این موانع بیان، بررسی و پیگیری شود.
وی تصریح کرد: امیدواریم با افزایش صادارت و کاهش واردات در آینده نزدیک شاهد کاهش نقش نفت در بودجه باشیم. دولت این موضوع را در اولویت برنامههای خود قرار داده است.
صادرات ۲۴ میلیارد دلاری ایران به کشورهای همسایه
در ادامه این مراسم رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گیلان با بیان اینکه یکی از مهمترین اقدامات دولت جدا کردن قوانین صادرات از واردات است، اظهار کرد: تشابه بسیاری از قوانین این دو بخش سبب ایجاد مشکل برای فعالان این حوزه شده است.
هادی تیزهوش با اشاره به اینکه در هیچ کجای دنیا دولت بدون توجه به بخش خصوصی نمی تواند توسعه یابد، افزود: کشورهای توسعه یافته بیشتر تمرکز و توجه خود را به حضور بخش خصوصی معطوف کردهاند. متاسفانه در ایران به این موضوع کمتر توجه می شود.
وی با بیان اینکه در بدنه دولت هیچ فعال بخش خصوصی حضور ندارد ولی می توان در حوزه قانونگذاری در مجلس از نظرات فعالان این بخش بهرهمند شد، گفت: ۹۴۵ میلیارد دلار از کشورهای همسایه واردات داریم.
تیزهوش با بیان اینکه صادرات ایران به این کشورهای حدود ۲۴ میلیارد دلار است، بیان کرد: در بسیاری از بخشها توانایی صادرات وجود دارد که متاسفانه نبود زیرساخت ها و قوانین مناسب دلیل این موضوع است.
وی در ادامه با اشاره به اختصاص یارانه به صادرات در کشورهای اروپایی و آمریکا، تصریح کرد: در ایران به محض اختصاص یارانه به یک کالا صادرات آن کالا ممنوع می شود. اعمال این قانون برای همه کالاها غیرکارشناسی بوده و نباید همه کالاها مشمول این قانون شوند.
تیزهوش با تأکید براینکه دولت به جای تمرکز بر صادرات نفت باید به صادرات کالاهای غیر نفتی توجه کند، ادامه داد: صادرات ۱۰ میلیارد دلاری به کشور روسیه که ظرفیت بسیاری برای صادرات کالاهای ایرانی دارد بسیار ناچیز است.
وی با اشاره به افزایش ۶۸ درصدی صادرات از گمرکات استان گیلان، افزود: امیدواریم این افزایش صادارت در سال آینده حوزه صادرات را گرفتار بحث ارزی نکند.
نظر شما